ERGONOMSKI PISARNIŠKI STOLI  – ID CHAIR CONCEPT

 

Stoli iz skupine ID Chair Concept ponujajo neštete možnosti prilagoditev posameznemu uporabniku. Mehanizem “FlowMotion” z mnogimi funkcijami, raznovrstnimi hrbtnimi nasloni, podnožji in nasloni za roke kot tudi z velikim izborom barv in materialov, omogoča posameznemu uporabniku ali pa podjetju, da si ustvari “svoj” ID Chair. Primeren je za vse vrste pisarn in sejnih sob. Kljub mnogim različicam pa ostaja v bistvu enak stol, kar zaradi poenotenega izgleda in enake konstrukcije predstavlja pomembno prednost za podjetja.

ID Chair Concept Group_layout_00016550

 

Študija, ki so jo naredili na Inštitutu za Biomehaniko na ETH v Zurichu (ki velja za eno vodilnih svetovnih univerz), je dokazala vsestranske koristi, ki jih nudijo funkcije the stolov. Preiskava EMG je potrdila, da intuitivna uporaba funkcije, ki omogoča naklon sedeža naprej, aktivira delovanje trebušnih in hrbtnih mišic. To pa pospešuje presnovo in utrjuje hrbet.  Z magnetno resonanco so dokazali, da nagib sedeža naprej sproža gibanje vseh segmentov spodnje hrbtenice. Na ta način se razbremenijo pritiski in pospeši pretok hranil do medvretenčnih ploščic. Z dinamičnim sedenjem, ki ga omogoča jo stoli ID Chair, torej aktivno preprečujemo zdravstvene težave.

Mehki sedeži in podpirajoči hrbtni nasloni zagotavljajo veliko udobje. Na voljo je tudi sedež “Clima Seat”, ki lahko vdržuje ugodne temperaturne pogoje celo osemkrat dlje, kot običajni sedeži.

Skupino stolov ID Chair Concept sestavljajo modeli ID Air, ID Mesh, ID Soft, ID Trim, ID Trim L in ID Trim Cap, vsak z drugačnim hrbtnim naslonom.