Fritz Hansen

Začetki podjetja segajo v leto 1872, ko je Fritz Hansen v Kopenhagnu osnoval majhno podjetje, specializirano za proizvodnjo lesenih delov za pohištvo. Leta 1915 je izdelal prvi danski stol iz krivljenega lesa, ki je doživel takojšen uspeh. Sredi dvajsetih let prejšnjega stoletja je podjetje začelo sodelovati s takrat vodilnimi oblikovalci pohištva, kot so: Arne Jacobsen, Piet Hein in Poul Kjærholm. Rezultat sodelovanja so še danes popularni in cenjeni kosi pohištva kot sta fotelja Egg in Swan, eliptične mize ter serija sedežnega pohištva PK.

Stoli iz krivljene vezane plošče z oznakama 3101  in 3107, ki jih je oblikoval Jacobsen, so postali največji uspeh v zgodovini danskega in svetovnega pohištva. Dosegajo nesluteno popularnost in so med najbolj kopiranimi pohištvenimi izdelki.

 

Danes je Fritz Hansenov glavni cilj brezčasno lepa in izvirna oblika vrhunske kakovosti. Tesno sodelujejo z vodilnimi danskimi in mednarodnim pohištvenimi oblikovalci kot so Pelikan design, Kasper Salto in Jamie Hayon.

 

http://www.fritzhansen.com/en/fritz-hansen/catalog