dom - oblazinjeno pohištvo - počivalniki

Lounge Chair

Zakaj ne bi naredili posodobljene različice starega angleškega klubskega fotelja?« S to pripombo je Charles Eames sprožil razvoj počivalnika Lounge Chair, proces, ki je trajal več let. Cilj je bil ustvariti dobro oblikovan počivalnik, ki bi združil vrhunsko udobje ter najkakovostnejše materiale in izdelavo. Tako je Lounge Chair postavil nove standarde: ni le lažji, elegantnejši in modernejši od običajno težkih klubskih foteljev – je tudi udobnejši. Zahvaljujoč  tem  lastnostim je Lounge Chair postal eden najbolj znanih dizajnov zakoncev Charlesa in Ray Eames ter je dosegel status klasika v zgodovini sodobnega pohištva.

Odkar je bil Lounge Chair prvič v proizvodnji, se je povprečna človeška višina povečala za skoraj 10 cm. V tesnem sodelovanju z upravljalci zapuščine oblikovalcev /Eames Office/ je Vitra zato razvila novo, večjo različico, tako da lahko tudi višji ljudje uživajo v enakem izjemnem udobju. Zdaj na voljo tako v klasičnih kot tudi v novih, večjih dimenzijah.

V Vitri izdelujejo Lounge Chair z istimi proizvodnimi metodami že od petdesetih let prejšnjega stoletja, v kombinacijah  skrbno usklajenih barv usnjenega oblazinjenja, lesenih furnirjev in kovine.

OPIS IN TEHNIČNI PODATKI

Oblikovanje: Charles & Ray Eames
Proizvaja: