ACX je deseti vrtljivi pisarniški stol, ki ga je za Vitro oblikoval Antonio Citterio in uteleša obsežno znanje in izkušnje, pridobljene v 30 letih tesnega sodelovanja.

 

 

Mehanizem stola ACX se samodejno prilagaja teži uporabnika - tako lahki kot težji posamezniki lahko sedejo in uživajo v takojšnjem udobju in optimalni podpori v celotnem obsegu gibanja, ne da bi morali prilagajati karkoli, razen višine sedeža.

Zaradi tega je ACX še posebej primeren za okolja, v katerih so dinamični procesi sodelovanja nadomestili dolgotrajno sedenje na istem stolu.

 

 

Stol ACX je izdelan iz omejenega števila komponent, kar poenostavi servis in vzdrževanje. Deli so narejeni iz recikliranih materialov, kadar koli je to mogoče – do 60 %, odvisno od modela – in jih je mogoče enostavno ločiti in ponovno reciklirati ob koncu življenjske dobe izdelka.

Odvisno od izbranega modela je torej ACX mogoče do 100 % reciklirati.

 

 

ACX ima ležeren in sproščen videz. S svojimi čistimi linijami in tkaninami s širokim izborom barv deluje kot oblikovalski element v pisarni in ne nekaj, kar pač toleriramo zaradi ergonomskih razlogov. Zato je ACX idealen stol v katerem koli okolju, kjer je potrebno zdravo ergonomsko sedenje, skupaj s poudarkom na dolgi življenski dobi in skladnosti s strogimi ekološkimi standardi.